Pénzgyárnak is elmenne a váradi akvapark

Csak augusztusban egymillió eurót lubickoltak össze a víziparadicsom látogatói.
Hirdetés

Jó befektetői érzékről tett bizonyságot a nagyváradi önkormányzat, amikor úgy döntött, hogy akvaparkot épít az egykori városi strand helyére. Kétéves működés után a régió egyetlen víziparadicsomának töretlen a népszerűsége, amit a számok is alátámasztanak.

Liviu Andrica, az akvaparkot is működtető közterület-fenntartó vállalat igazgatója kedden ismertette ezeket, és mint kiderült, a létesítmény idén még több látogatót vonzott, mint az első évben, amikor 318 ezren keresték fel. Tavaly szeptember óta több mint 350 ezer fürdőző fordult meg itt.

A látogatók számával arányosan nőtt a bevétel is: az önkormányzat az első évben 16,2 millió lejt kaszált a belépőkből, a másodikban ez az összeg elérte a 20,7 millió lejt. A legjobban augusztusban ment a szekér, amikor egymillió eurós bevételre (5,1 millió lejre) tettek szert a működtetők a több mint 80 ezer látogató révén.

Ezek többsége a szomszédos megyékből érkezett, de sok külföldön élő román állampolgár is megmártózott a váradi termálvízben. Nekik köszönhetően augusztusban a szállodák is tele voltak a Körös-parti városban. A nagy keresletnek különböző újításokkal próbál eleget tenni a vezetőség, például, hogy megelőzzék a sorban állást, online is jegyet lehet venni.

Hirdetés