Nem szívesen emlékszik majd vissza szövetségi kapitányi karrierjének első meccsére Marco Rossi

Nem sikerült jól a magyar válogatott első fellépése a Nemzetek Ligájában.
Hirdetés

Egy korai gól pecsételte meg a magyar labdarúgó-válogatott sorsát az UEFA most rajtoló új versenysorozatában, a Nemzetek Ligájában, a finnek Teemuu Pukki 7. percben lőtt találatával győztek a Tamperében rendezett mérkőzésen. 

A barátságos meccsek többségét kiváltó, a 2020-es Európa-bajnokságra való kijutást is befolyásoló sorozatnak Magyarország új edzővel vágott neki, a belga Georges Leekenst váltó olasz Marco Rossi egyből tétmeccsel kezdett a válogatott élén.

Pukki egyéni akcióból lőtt gólja meghatározta a játék képét, a magyarok többet birtokolták a labdát (59 százalék), többet is lőttek (17-10), de a kaput csak kétszer tudták eltalálni. A vendégakciók többsége fölé szálló lövéssel zárult, a friss csapatkapitány Szalai Ádámot pedig végig keményen fogták (és faragták) a finn védők, egyszer így is nagy helyzetbe került a Hoffenheim centere, de Hradecky kapusba lőtt. A legveszélyesebb magyar „támadó” a Kolozsvári CFR védője, Lang Ádám volt, aki az első félidőben kétszer, a másodikban egyszer próbálkozhatott, egyaránt sikertelenül.

A finnek szünet után lőttek két kapufát, de a meccs végén már csak az előnyüket őrizték.

„Az elején kétszer is úgy adtuk el a labdát, hogy az ellenfél abból nagy helyzetbe került, és sajnos meg is szerezte a vezetést. Sok helyzetet kidolgoztunk mi is, a befejezéseknél azonban nem voltunk elég pontosak. Ha egy csapatnak annyi helyzete van, mint ma nekünk, és abból egyet sem sikerül értékesíteni, nem lehet más a végeredmény”

Hirdetés

– értékelt a meccs után Marco Rossi. A magyar válogatott kedden hazai pályán, de zárt kapus mérkőzésen Görögországot fogadja Budapesen.

Románia még pénteken gól nélküli döntetlen játszott Ploieşti-en Montenegró ellen, hétfőn pedig Szerbiába látogat.

Nemzetek Ligája, C osztály, 1. forduló:
2. csoport: Finnország–Magyarország 1-0, Észtország–Görögország 0-1
4. csoport: Románia–Montenegró 0-0, Litvánia–Szerbia 0-1

Hirdetés