Erdőben és főúton is bármikor találkozhatunk már medvékkel

Turisták rémültek halálra, az autósoknak pedig vigyázniuk kellett, hogy el ne gázolják az állatot.
Hirdetés

Ez a hétvége sem telhet el medvés hír nélkül, és rögtön két incidensről is be tudunk számolni.

Az egyik szombaton este történt a Bucsecs-hegységben: két bukaresti turista kétségbeesetten hívta az 112-es sürgősségi hívószámot, hogy segítséget kérjen, mivel útban Buşteni felé egy medve kezdte el követni őket.

A turisták kenyeret adtak a medvének, hogy addig is időt nyerjenek, amíg az állat falatozik. Végül szerencsések voltak, a sinaiai hegyi csendőrök utánuk mentek, és biztonságban lehozták őket.

Egyben közérdekű felhívást is közzé tettek: azt javasolják a turistáknak, hogy ne várják meg, amíg túrázás közben rájuk esteledik, menet közben pedig csapjanak minél nagyobb zajt, hogy elriasszák a medvéket.

A másik medvés eset Kovászna megyében történt, Ozsdola közelében, a Kovászna és Vrancea megye közötti határnál: egy autós szombaton reggel az úttesten békésen cammogó medvével találkozott a 2D jelzésű főúton. Az állat a jelek szerint át akart kelni az úttesten.

Hirdetés

A brassói útügyi hatóság az eset nyomán jelezte: a medvék, még ha ártalmatlannak is tűnnek, nagyon veszélyesek, ezért minden esetben kerülni kell a közvetlen találkozást velük.

Nem ez az első eset, hogy medve téved a közutakra: augusztusban két állatot is halálra gázoltak a dél-erdélyi autópályán Szeben megyében.

Hirdetés