Megrendelésre is gyártott dossziékat a DNA a kijelölt korrupcióellenes főügyész szerint

Adina Florea kemény dolgokat fogalmazott meg leendő munkahelyéről.
Hirdetés

Nem finomkodott az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) eddigi gyakorlatával szembeni bírálatokkal Adina Florea, a korrupcióellenes ügyészség élére kijelölt ügyész: szerinte a DNA-nál voltak olyan dossziék, amelyek megrendelésre készültek.

A tisztségre csütörtökön kijelölt ügyésznő erről egy, az Adevărul napilapnak adott, hétvégén megjelent interjúban beszélt. Florea elmondta, a menedzsmenttervében is írt arról a jelenségről, miszerint bizonyos ügyek prioritást élveztek, ami azt az érzést keltette, hogy „vendetta” zajlik.

Florea a lehallgatásokkal sem ért egyet. Mint kifejtette, az utóbbi időben a lehallgatások váltak „a bizonyítékok királynőjévé”, és hozzátette: a bűncselekmény jellegétől függetlenül nem híve a lehallgatásoknak.

Mint mondta, a pénzügyi jellegű bűncselekményekben a dokumentumoknak sokkal nagyobb a bizonyító ereje, mint bármilyen lehallgatott telefonbeszélgetésnek. A DNA által vizsgált ügyek kapcsán kifejtette: azok több mint egynegyede hivatali visszaélésről szól, ami eltér a DNA eredeti szerepétől, a nagykorrupció leküzdésétől.

Hirdetés