Ön mit szólna hozzá, ha a gyerekének egy konténerben kellene tanulnia?

Egy temesvári iskolában összkomfortosnak mondott konténerekben alakítottak ki osztálytermeket.
Hirdetés

Sajátos kinézetű „osztálytermek” várják a tanév kezdetén a temesvári 30-as számú általános iskola diákjainak egy részét: konténereket állítottak fel az udvaron, azokban alakítottak ki osztálytermeket.

Nem valamiféle kísérletről van szó, amely arról szól, hogy kiragadják a gyerekeket az unalmas, megszokott iskolai miliőből, hanem a kényszer vitte rá az iskola vezetőit a lépésre.

A tanintézetben ugyanis akkora a túlzsúfoltság, hogy egyszerűen nincs már elegendő osztályterem, így a délutáni tanítást is be kellett vezetni.

Mihaela Şora, az iskola igazgatója a Mediafax hírügynökségnek elmondta, szeptember 10-étől mintegy 150 diák tanul majd az udvaron felállított hat konténer valamelyikében.

A konténereket amúgy az önkormányzat vásárolta 100 000 euróért.

Az igazgató szerint a konténerekben minden megtalálható, ami az oktatáshoz szükséges, még mellékhelyiséggel is rendelkeznek. Csatlakoztatják őket a víz- és villanyáram-hálózatra is, ellátják a szükséges bútorzattal, és már jöhetnek is a diákok.

Hirdetés

Mint elmondta, még ezzel sem sikerül teljesen felszámolni a délutáni oktatást, ugyanis az iskola iránt hatalmas az érdeklődés, olyannyira, hogy két év alatt megkétszereződött az osztályok száma: 28-ról 47-re nőtt.
Jelenleg 15 osztály tanulóinak kell délután iskolába járniuk,

Nicolae Robu, Temesvár polgármestere megerősítette: az egyik legnépszerűbb iskoláról van szó, ezért két új épületszárnnyal kívánják bővíteni – ehhez viszont most keresik a forrásokat.

Az iskolát eredetileg 900 diák befogadására tervezték, de a tanulók száma hamarosan eléri a 2400-at.

A város önkormányzata egyébként három másik, hasonló iskolában is konténerekkel oldja meg a zsúfoltságot, erre a célra 30 további konténert vásárol.

Hirdetés