Széttört a burkolat, kiűzik a rendezvényeket a váradi főtérről

Ezentúl kizárólag csak sétálgatásra használják a lakosok a pár éve felújított Szent László teret.
Hirdetés

Kizárólag gyereksétáltatásra, galambkergetésre használhatják ezentúl a nagyváradiak a város főterét, a pár éve felújított Szent László teret. A városvezetés ugyanis úgy döntött, minden rendezvényt száműz innen a várba vagy más helyszínekre.

Ilie Bolojan polgármester drasztikus döntésének oka, hogy több helyen is megrepedezett a tér pár éve elkészült burkolata. A szakértők szerint pedig ezért a színpadelemeket a térre behordó, a lacikonyhákat, vásárosokat ellátó teherautósok okolhatók.

Az önkormányzat két éve 4 millió eurót fektetett a tér felújításába, és bár a munkálatok tíz évig garanciában vannak, a kivitelező csak azzal a feltétellel vállalta az eltört lapok cseréjét, ha a jövőben nem éri nagy terhelés őket.

A döntés amiatt is meglepő, mivel a nagyváradi önkormányzat nemrég döntött a főtéri rendezvények szervezése mellett, hogy megtöltse élettel a példásan felújított városközpontot. A legutóbbi nagyobb szabású rendezvény itt a budapesti 100 Tagú Cigányzenekar fellépése volt, melyre mintegy tízezren voltak kíváncsiak.

 

Hirdetés