Európa messze van a Fellegvártól

Kettős vereséggel esett ki a CFR focicsapata a luxemburgi Dudelange ellen.
Hirdetés
Nincs annál rosszabb érzés egy focista pályafutásában, amikor a nézők egy része az 54. percben megindul hazafelé a sorsdöntőnek kikiáltott meccsről, a másik része pedig hol az ellenfél passzaira ollézik, hol a saját csapatát fütyüli ki. A CFR minimális jegyárakkal becsábított tízezer nézőt a Dudelange elleni visszavágóra, de az idegenben összeszedett 0-2-es hátrány ledolgozása helyett másodszor is kikapott a luxemburgi bajnoktól. 
 
Hiába tűnt úgy az első félidőben, hogy a kolozsvári csapat képes kontrollálni a meccset, és helyzeteket kidolgozni, gólokat a vendégek lőttek a második elején, Daniel Sinani előbb Ionita, majd Males eladott labdáját büntette. 
 
Turpel találata után már 0-3 is volt az állás, és bár a végén També és Omrani faragott a különbségből, a hitehagyott CFR 2-3-as vereséggel és 2-5-ös összesítéssel búcsúzott az Európa Ligától is. 
 
Lang
 
Fotók: Manases Sándor
 
A főleg német és francia játékosokból álló Dudelange pedig feltette a luxemburgi focit az európai kupák térképére, elsőként jutott be egy európai kupa csoportkörébe. A CFR-re viszont újratervezés vár, hiszen a májusban bajnokságot nyerő csapatot éppen egy sikeres európai kupaszereplés reményében vásárolták össze, amely az UEFA eurómillióit hozhatja újra a klub kasszájába. Ezek a pénzek azonban most egy 19 421 lakosú luxemburgi kisvárosba mennek.
 
Alig egy hónapja Edward Iordănescu edző belebukott a Malmö elleni hazai vereségbe. Utódja, Antonio Conceicao oda-vissza kikapott a Bajnokok Ligájában a magyar bajnok MOL Vidi által kiejtett Dudelange-tól. Az idén román csapatok ellen még veretlen CFR számára nemcsak a BL, hanem az EL csoportköre is túl nagy falat volt.
 
Nemcsak a CFR, hanem a FCSB is búcsúzott az EL negyedik selejtezőkörében, miután a bécsi kétgólos vereség után hazai pályán csak 2-1-re verte az osztrák Rapidot. Utoljára 2015-ben fordult elő, hogy egyetlen romániai focicsapat sem jutott el az európai kupák csoportköréig.

Hirdetés