Kövesi után a legfőbb ügyész „levadászásával” próbálkozik az igazságügyi miniszter

Tudorel Toader teszi, amit tennie kell.
Hirdetés

Tudorel Toader igazságügyi miniszter úgy érezte, hogy egy szombati Facebook-bejegyzésben kell bejelentenie, hogy elindítja az Augustin Lazăr legfőbb ügyész menedzseri tevékenységét felmérő procedúrát. A tárcavezető annyit még elárult, az ellenőrzés a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI) kötött protokollumok kapcsán vált indokolttá.

A felmérés eredményeit és az esetleges javaslatokat legtöbb 30 napon belül közzéteszik.

Ugye emlékszünk arra, hogy a kormányoldal hosszú ideig azzal támadta Laura Codruţa Kövesit, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) volt főügyészét, hogy a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI) összefonódva, politikai alapon indít eljárást bizonyos politikusok ellen, egy „párhuzamos állam” érdekeit szolgálva. Aztán Tudorel Toader  javasolta a leváltását, s a többi történelem.

A szombati bejelentést követően Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke teljes mértékben indokolatlannak nevezte az igazságügyi miniszter lépését. „Egyértelmű, hogy Toader a Romániát vezető bűnözők nevében cselekszik, és egyetlen célja, hogy elmozdítsa  pozíciójukból azokat az ügyészeket, akik bűnvádi eljárást merészelnek kezdeményezni ellenük”, fogalmazott Orban.  

Hirdetés