Dragnea arra utalt, hogy Soros meg akarta öletni

A PSD elnöke keményen berúgta az összeesküvés-elmélet-motort.
Hirdetés

Tavaly áprilisban merényletet próbáltak meg végrehajtani Liviu Dragnea, a kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke ellen – legalábbis ő maga ezt állította egy kedd este televíziós interjúban.

Dragnea az Antena 3 hírtelevíziónak nyilatkozva azt mondta: 2017 áprilisában négy külföldi állampolgár érkezett az országba, akik a bukaresti Athénée Palace szállodában szálltak meg. Természetesen megúszta a merényletet – másképp nem is mesélhetett volna róla –, de, mint mondta, ettől még nem kér testőröket maga mellé.

A politikus szerint az ügyészek és a hírszerzés összefonódása nyomán létrejött „párhuzamos állam” – amely a kormányoldal szerint saját érdekeit követve koholt vádak alapján el akarja tenni az útból a neki be nem hódoló választott politikusokat – maffiaszerűen működik.

Dragnea nem akarta elárulni, ki állhatott az ellene tervezett merénylet mögött, csupán annyit mondott: egy világszerte híres emberről van szó.

A riporter kérdésére ugyanakkor sejtetni engedte, hogy Soros Györgyről van szó. Az ugyanis megkérdezte, Sorosra gondol-e.

Hirdetés

„Nem, nem gondolok rá. Ő gondol rám” – válaszolta Dragnea.

A PSD elnöke egyben államcsíny-kísérletnek nevezte az augusztus 10-i, a tüntetők és a csendőrök közötti összecsapásokba torkollt kormányellenes tüntetést.

Hirdetés