200 tő orchideát ajándékozott egy rajongó a csendőröknek

Mert olyan jól eloszlatták a tömeget az augusztus 10-i kormányellenes tüntetésen.
Hirdetés

A fél világ elszörnyedve, fejcsóválva, ejnyebejnyézve figyelte a határon kívül élő románok augusztus 10-i tüntetését, elsősorban a karhatalmi túlkapások okán. Könnygáz, vízágyú, gumibot, volt ott minden, ami egyszer bevethető.
Persze akadnak olyanok is (és itt nem a szocdem kormány és párt vezéreire gondolunk), nem is kevesen, akik úgy gondolják, a csendőrség a törvény betűje szerint járt el, ágyúzott, könnygázazott és ütlegelt.

Például ez az úriember. Az a neve, hogy Traian Săplăcan. Volt tartalékos katona. Jelenleg virágkereskedő. Ő és belga felesége határozottan úgy gondolják, hogy a csendőrség profin elbánt a fővárosi tüntetőkkel. (Ebben, mondjuk, van némi igazság.) És erre mit kapnak a nemzet védői? Szidást, pocskondiázást, feljelentéseket.

Ez így nem mehet tovább, döntött a derék obsitos (és neje). Valakinek meg is kell dicsérnie a méltatlanul szenvedő karhatalmistákat. Mert tudja ő, a kedves feleségétől, hogy a belga csendőrség is pont így szokott csinálni. Kapták hát magukat, feldobtak 200 tő orchideát egy furgonra és szépen elfuvarozták a csendőrség országos főkapitányságára. Így megy ez.

Hirdetés