Haláltrasszék: mutatjuk, melyek a legveszélyesebb romániai útszakaszok

Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Hirdetés

Egész egyszerűen hátborzongatóak a romániai közlekedési balesetekről szóló rendőrségi statisztikák. A rendőrség által frissen közzétett felmérés szerint az elmúlt tíz évben több mint 100 ezer súlyos közúti baleset történt az országban, melyekben 22 ezer ember vesztette életét és legalább 88 ezren súlyosan megsérültek.

Romániában egyébként sokkal több halálos közúti baleset történik, mint az Európai Unió bármely más államában. A balesetek fő okát a megengedett sebesség túllépése és persze a veszedelmes előzések jelentik.

A legveszedelmesebb a DN1-es jelzésű országút Ploieşti és Brassó közötti szakasza, amelyen csak az idén 64 súlyos közúti baleset történt, hatan meghaltak és 28-an súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Az elmúlt tíz évben egyébként ezen az útszakaszon történt a legtöbb tragédia: 987 ember vesztette életét.

A „halálutak” listáján a második helyet a DN7-es jelzésű országút foglalja el, a fővárost Piteşti-el összekötő, rendkívül forgalmas szakaszon 800 tragédia történt az elmúlt évtizedben. A Bukarest és Temesvár közötti, Alexandrián és Craiován is áthaladó DN6-os jelzésű nemzeti út is „dobogós” helyen végzett: ezen a 640 kilométeres szakaszon csak az idén 43 sofőr vagy utas vesztette életét.

Hirdetés