Ismét megmutatkozott: belülről is rohad a PSD

Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Hirdetés

Ecaterina Andronescu szenátornak nem tetszik Liviu Dragnea egyeduralma a Szociáldemokrata Pártban (PSD), ezért nyílt levelet intézett párttársaihoz. Ebben azt szorgalmazza, hogy mindenki térjen magához, és vegye komolyan a választók által rájuk bízott feladatot, azaz a kormányzást. Egyrészt álljon össze egy „szuperprofi” kormány és miniszterelnök, másrészt Liviu Drganea tegyen egy lépést hátra, máskülönben a PSD elveszíti a kormányzást.

A volt oktatásügyi miniszter szerint a PSD jó szakemberekkel rendelkezik, de a mostani kormány össze sem hasonlítható a Văcăroiu-, Năstase-, Ponta-kormányokkal, és csak egyetlen ember érdekeit képviseli.

Az S.O.S. PSD nevű dokumentumra elsőként Dumitru Buzatu, a PSD Vaslui-i szervezetének elnöke reagált, aki szerint Andronescu a PSD elhivatott ellenségeinek érdekeit szolgálja a levéllel, azzal próbálkozik, hogy „elsüllyessze a hajót”.

A volt tanügyminiszternél keményebben fogalmazott Cătălin Ivan, aki a PSD kizárását kezdeményezte a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből. Gyakorlatilag ezzel saját pártja ellen fordult, hiszen a politikus még a PSD színeiben nyert európai parlamenti mandátumot, igaz, 2015-ben kirúgták a pártból, mert folyamatosan szembement a párt felső vezetésével.

Hirdetés

Mostani nyilatkozatában kifejtette: nem sikerült belülről változtatásokat elérni a pártban, ezért kötelességének érzi kívülről próbálkozni. Elkötelezett abban, hogy a maffiára hajazó, románellenes, antidemokratikus és egyetlen ember érdekeit szolgáló struktúrát megállítsa – mondta a PSD-ről. 

Amennyiben a több botrányban is érintett Cătălin Ivannak sikerül kizáratnia a PSD-t az európai pártcsaládból, annak ráhatása lesz a 2019-es EP-választásokra is. De lássuk be, erre kevés az esély.

Hirdetés