Borzalom: négy nővért gázolt el egy járdára kisodródott autós Váradon

A testvéreket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a felelőtlen sofőrnek haja szála sem görbült.
Hirdetés

Négy nővér került súlyos sérülésekkel kórházba szombaton Nagyváradon, miután elgázolta őket egy járdára kisodródott autós. A 8 és 20 év közötti lányok a Kolozsvári úton (Calea Clujului) közlekedtek szabályosan a járdán, amikor telibe találta őket a gépkocsi.

A szörnyű baleset abszurd módon épp a közlekedési rendőrség székhelye előtt történt, a Lengyelországban bejegyzett Ford Galaxy sofőrje, egy 20 éves nagyváradi fiatalember

túl nagy sebességgel közlekedett és a nedves úttesten elveszítette uralmát a jármű felett.

A kocsi így kisodródott a járdára és telibe találta a négy testvért, akik a közeli Szalárd községből valók. A 8,12,14 és 20 éves lányok körül kettőt több méteren keresztül magával sodort az autó, csak a rohammentőknek sikerült kihúzniuk őket a roncsok közül. Mind a négyük súlyos sérüléseket és koponyasérüléseket szenvedett. A legsúlyosabb állapotban a 12 éves lány van, neki amputálni kellett az egyik lábszárát, mentőhelikopterrel szállították a temesvári kórházba.

A felelőtlen sofőrnek haja szála sem görbült, őt a rendőrök sietve az őrsre vitték, mert

félő volt, hogy meglincseli a baleset helyszínén összegyűlt tömeg.

A roma nemzetiségű fiatal férfi nem volt ittas és érvényes jogosítványa is volt. A szalárdi családban nem ez az első tragédia, a lányok bátyja egy éve kómában fekszik, miután tavaly szintén közlekedési baleset áldozata lett, anyjuknak pedig nemrég szívinfarktusa volt.

Hirdetés