Nem fogja kitalálni, ki akar Románia miniszterelnöke lenni!

Adrian Alexandrov! Hogy az meg ki a franc? Hát, Elene Udrea szeretője. Párja. Élettársa. Ilyesmije.
Hirdetés

A román politika csúcsa környékén egyre színesebb alakok nyüzsögnek. Ott van, ugye, mindjárt, a jelenlegi miniszterelnök asszony, igen, a Pristinában koszovózó, akin gyakorlatilag a fél világ röhög, a másik fele meg a fejét fogja, ha csak meglátja. Aztán ott van az auschwitzelő és juhrajongó mezőgazdasági miniszter.

És most felbukkant egy új miniszterelnök-jelölt faj a politikai palettán. Bizony, a szerető, pár, partner, élettárs. Fogadjunk, hogy eddig a kutya se hallott Adrian Alexandrovról. Pedig ő Elena Udrea volt turisztikai miniszter és jelenlegi elítélt szeretője. És születendő gyermekének apja. Persze a szerető státusz csak ideiglenes. Jövőre tervezik az esküvőt, a kies Costa Ricában, ahova Udrea asszony menekült a román törvény rövid karjai elől.

Na de nem is ez az érdekes. Hogy ki mit csinál odahaza, az ő dolga. Ám az ifjú Alexandrovnak ugyancsak nagyratörő álmai vannak, ami a romániai politikában való részvételt illeti. A boldog apuka azt nyilatkozta, hogy a jövőben szeretnének Romániában letelepedni, persze azután, hogy Elena elrendezi a dolgait. (El nem tudjuk képzelni, hogy tudná rendezni Udrea asszony az ügyét a börtönnel, de ha a múltat nézzük, bármi elképzelhető.)

Ami a konkrét politikai szerepvállalást illeti, Alexandrov úr teljes mellszélességgel támogatja párját. Igen örülne, ha Elena indulna az elnökválasztáson, és meg is nyerné azt. (Kicsit dőljenek hátra és képzeljék el: Elena Udrea államelnök. Nem rossz.) Ami a saját személyét illeti Alexandrov úr kisebb konccal is beérné, idézzük: „Miniszterelnök, igen, mert akkor a rendelkezésemre álln a a kormány (ez igen, az én kormányom!), vagyis mindenhez hozzájárulnék, ami Románia megszervezését illeti.”

Na kérem, ez a dolgok állása.

Hirdetés