Ekkora hülyeséget rég mondott a mezőgazdasági miniszter

Petre Daea az auschwitzi tömegmészárláshoz hasonlította a sertéspestises állatok megsemmisítését.
Hirdetés

Petre Daea román mezőgazdasági miniszter üde színfolt a román kormányban. Nem feltétlenül azért, mert annyira értene ahhoz, amit csinál, hanem azért, mert időről időre meghökkentő vagy vicces beszólásokkal dobja fel a szürke sajtótájékoztatókat vagy tévéinterjúkat: beszélt már földevő vérfarkasokról, de a juhok iránti mániája is legendás.

Most viszont akkora ostobaságot bírt mondani, hogy az már sokaknál kiverte a biztosítékot.

A minisztert meghívták a kormány szócsövének számító Antena 3 hírcsatorna stúdiójába, ahol a sertéspestis-helyzetről kérdezték.

A miniszter pedig hozta a formáját: annak kapcsán, hogy egy tulceai sertésfarmon 45 ezer sertést kellett megsemmisíteni, a holokauszt jutott eszébe.

„Az egyetlen módszer a megsemmisítés. A sertéseket elégetik (…) rendkívüli munka, olyan ott, mint Auschwitzban” – mondta a miniszter.

Hirdetés

Tehát még egyszer: a miniszter a zsidók tömeges lemészárlásához hasonlította a fertőzött sertések elégetését egy élő tévéműsorban.

Ez persze nem maradt reakció nélkül: a Dacian Cioloș volt miniszterelnök vezette Románia Együtt Mozgalom szerdán este lemondásra szólította fel a „minősíthetetlen” kijelentés miatt, hiszen egy Románia által is elismert, világszintű tragédia kapcsán tett megengedhetetlen nyilatkozatot.

Hirdetés