Vereséggel tért vissza Európába a Kolozsvári Vasutas

Egy kapushibának köszönhetően győzött a Fellegváron a svéd Malmö a Bajnokok Ligája selejtezőiben.
Hirdetés

Négy éves szünet után játszott ismét nemzetközi kupamérkőzést a Kolozsvári CFR labdarúgó-csapata, és hat év után szerepelt ismét a Bajnokok Ligájában, ám sok öröme nem telt benne. A svéd bajnok Malmö FF egy erősen potyaízű góllal egygólos előnyt szerzett a jövő szerdai visszavágóra, Carlos Strandberg nem túl pontos és nem túl erős lövése átment Arlauskis kapus kezei között az első félidő utolsó percében.

 

 

A meccs nem hozta lázba a kolozsvári focikedvelőket, a bajnoki meccsek szokásos 4-5 ezres nézőszámát most sem haladta meg a közönség, amelyet elsősorban Jonas Dahlin svéd kapus folyamatos időhúzásai hoztak ki a sodrából, bár kedvenceik tanácstalansága és tehetetlensége is feltűnő volt: a CFR kaput eltaláló lövés nélkül játszotta végig a meccset. A mintegy 150 idelátogató svéd drukker is csak a félidők végén jött lázba, előbb a góltól, majd a meccs végén a minimalista, de hibátlan focival elért sikertől.

A visszavágót augusztus elsején játszák Malmöben, a továbbjutó csapat a bolgár Ludogorec Razgrad és a magyar MOL Vidi párharcának győztesével játszik a BL harmadik selejtezőkörében. A vesztes pedig átkerül az Európa Ligába, ahol a montenegrói Szutjeszka Niksics vagy az örmény FC Alashkert lesz az ellenfele.

 

Bajnokok Ligája, második selejtezőkör, első meccs: CFR–MALMÖ FF 0-1

Hirdetés

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Hoban (Males, 60.) – Deac (Paun, 79.), Djokovic (Ionita, 46.), Culio, Omrani – Țucudean.

Malmö: Dahlin – Larsson (Vindheim, 89.), Nielsen, Bengtsson, Safari, Rieks – Christiansen, Lewicki, Traustason (Adrian, 89.) – Strandberg (Antonsson, 86.), Rosenbeg. 

Gólszerző: Strandberg (45.)

Hirdetés