Még mindig küzdenek az újabb emberéleteket követelő áradások következményeivel

Neamţ megyében elsodort az áradás egy férfit, Suceava megyében egy nő patakba esett, Szilágy megyében több települést is elöntött a víz.
Hirdetés

Továbbra is óriási gondokat okoznak az országban az elmúlt napok esőzései nyomán kialakult árvizek, amelyek újabb emberéleteket követeltek.

Az egyik halálos incidens a Neamţ megyei Itrineşti településen történt, ahol elsodort az ár egy embert, aki megpróbált átgázolni a megáradt patakon. A katasztrófavédelmisek már csak a férfi élettelen testét találták meg.

A Suceava megyei Benia településen egy 69 nő a vízbe esett szerdán reggel, amikor egy hídon próbált átkelni. Holttestét órákkal később találták meg.

Szilágy megye négy településé, összesen 40 háztartást öntött el a víz keddről szerdára virradóan.

A Szilágy megyei katasztrófavédelmi felügyelőséghez az éjszaka folyamán több segélykérő telefonhívás érkezett, mivel a lezúduló csapadék miatt gazdaságokat öntött el a víz Romlott, Alsóegregy, Zsákfalva és Alsónyárló településeken. Öt tűzoltóegység indult kiszivattyúzni a vizet a pincékből, udvarokból, kutakból.

Hirdetés

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség szerint kedden és az elmúlt éjszaka 13 házat, 166 udvart, 50 pincét tett tönkre a nagy mennyiségű csapadék okozta áradás.

5100 tűzoltó 1800 műszaki eszköz bevetésével próbálta elhárítani a veszélyt és a károkat.

A katonai tűzoltók jelenleg is dolgoznak Szilágy és Neamţ megyében a gazdaságokat elöntő víz kiszivattyúzásán.

Kedden és keddről szerdára virradóra az ország 17 megyéjének 34 településén okozott károkat a lezúduló eső és az erős szél.

Hirdetés