Előbb-utóbb összkomfortos lesz Tusványos

Nemcsak fesztivál idején fogadják a látogatókat a vadiúj házakban.
Hirdetés

Gőzerővel zajlik Tusványos, mi is alaposan körbejártuk a legfőbb helyszíneket. Medvével nem találkoztunk szerencsére, viszont láttunk szép új házakat a tábor területén, a Depo-sátor környékén. Kíváncsiak lettünk, hogyan halad a kemping bővítése, ezért megkérdeztük Vadász-Szatmári Hubát, aki nemcsak Tusványos legfőbb logisztikusa, hanem a kemping igazgatásával is foglalkozik.

Az elmúlt három évben összesen hat új ház épült, ezek nappalival, két kétágyas szobával, fürdővel és konyhával is rendelkeznek. Nyolc személy kényelmesen elfér a szigetelt házakban. A hosszú távú cél az, hogy kemping teljes területén ilyen házak várják a fesztiválozókat, a helyszín pedig egész évben biztos pont legyen a székelyföldi turisták számára. A 21. századi körülményeket mindenesetre megteremtik hozzá, a mesés természeti környezet meg adott.

Vadász Szatmári Huba úgy látja: az elmúlt két-három évben történtek jelentős változások Tusnádfürdőn, fejlődik a város, bár biztosan kell még pár év ahhoz, hogy régi dicsfényét visszaszerezze. De az irány az jó.

Hirdetés