Kész röhej: kilenc évbe telt egy 12 km-es út leaszfaltozása Kolozs megyében

Ezért sem érdemes a kampányjellegű ígéreteket készpénznek venni.
Hirdetés

A Kolozs Megyei Tanács azzal büszkélkedik csütörtöki sajtóközleményében, hogy befejezte a Torda–Palackos közötti, 161B jelzésű útszakasz aszfaltozását. Ezzel „csak” két gond van: egyrészt az, hogy kilenc évvel ezelőtt azt ígérték, hogy egy éven belül elkészül, másrészt pedig, hogy most sem sikerült teljesen befejezni.

A közlemény szerint a összesen 12,744 km-es szakaszon előzőleg – hogy mikor pontosan, arról nem esik szó – elvégezték az előkészítési és karbantartási munkálatokat, ezt követően 2017-ben 7,5 km-t, idén újabb 5 km-t sikerült leaszfaltozni. Az útmodernizálás hamarosan a végéhez közeledik, már csak az útpadka feltöltése és a közlekedési sávok jelzése marad hátra.

A Monitorul de Cluj még emlékszik arra, hogy valójában az út első két kilométerét 2009-ben adta át Alin Tişe, aki már akkor is megyei tanácselnök volt, valamint Mircea Avrau, a megyei közterület-fenntartó vállalat (RAADPP) volt igazgatója. Akkor azt ígérték, hogy a teljes útszakaszt, Palackos község széléig számítva összesen 18 km-t egy éven belül leaszfaltozzák. 

Hát, nem sikerült…

Az út egyébként kiemelten fontos, mert ez vezet az évente több százezer turistát vonzó tordai sóbányához.

Hirdetés