Főutat öntött el az ár Arad és Déva között

Egy autót elragadott, több háztartást elöntött a víz.
Hirdetés
Leállt a forgalom a DN 7-es jelzésű országúton Berzova határában, Arad és Déva között, mivel egy hirtelen felhőszakadás helyi árvizet eredményezett. A kedd délután lezúduló ár köveket és sártengert mosott a környező lejtőkről a főútra, írja a News.ro hírügynökség.
 
Ez Arad megye legforgalmasabb útszakasza, a magyar határtól Erdély belseje felé visz, így a teljes útzár percek alatt kilométeres autósorokat eredményezett mindkét irányban. A tűzoltók mellett a közlekedési rendőrség és az útkezelő vállalat is a helyszínre vonult, hogy felszabadítsák az úttestet a forgalom számára, nyilatkozta az Arad megyei rendőrség szóvivője a hírügynökségnek.
 
 
Ugyanezen a környéken az ár elkapott és a mezőre sodort egy autót is az egyik községi útról. A tűzoltóság szerint a sofőr ki tudott menekülni a járműből, és ő maga értesítette a hatóságokat.
 
A viharos eső után perceken belül több tucat hívást kapott a tűzoltóság, hogy a víz háztartásokat öntött el Berzova, Konop, Maroseperjes, Belotinc falvakban. A katasztrófaelhárítás igyekezett egységeket küldeni a Maros menti falvakba, hogy kiszivattyúzzák a vizet a házakból, de volt olyan település, amelyet az elöntött utak miatt csak Lippán keresztül, 70 km-es kerülővel sikerült megközelíteni.
 
 
Arad megyében ma délutánig másodfokú, narancssárga viharjelzés volt érvényben, főként a Maros völgyében fekvő településeken.

Hirdetés