Szamosújváron éjszakára bezárták a rendőrséget. Lakattal

Ismét egy „nem, ilyen nincs” típusú hír.
Hirdetés

Ha a világon bárhol lakat kerül a rendőrségre, az azt jelenti, hogy mindennek vége, megszűnt az állam, itt az őskáosz, lehet indulni boltot rabolni, útonállni.

Nem tudjuk mi járhatott a fejében annak a rendőrségi alkalmazottnak, aki Szamosújváron lakattal zárta be a városi rendőrség bejáratát, de azt biztosan nem tudta, hogy a rendvédelmi intézmények esetében nincs olyan, hogy zárva. Mert a nap 24 órájában bármikor történhet bármi, aminek rendőri jelenlétre van szüksége.

Például autós koccanás, mint ahogy történt is vasárnapra virradóra, hajnali 2 órakor, amikor egy férfi a rendőrségre ment, hogy bejelentse: autójával megkoccantott egy másik járművet, összetört egy lámpatest, a tulajdonossal megállapodott a kártérítésről, már csak egy rendőrségi igazolás (erdélyi magyarul is: dováda) kellett volna neki, anélkül ugyanis nem lehet sérült gépkocsit közúton hajtani.

És hát hajnali kettő ide vagy oda, a rendőrségnek akkor is nyitva kell lennie, ügyeletessel, cakkompakk. De a polgártárs csak egy lakattal bezárt vasrácsos kapu előtt szobrozhatott tíz percig. Becsengetni sem tudott, mivel a kapu mellé szerelt csengőt már korábban leverték.

Miután a helyi sajtó beszámolt a történtekről, a Kolozs megyei rendőrség belső ellenőrzést indított, hogy kiderítsék, hogyan került lakat a rendőrségre Szamosújváron.

Hirdetés

 

 

Hirdetés