Nyoma veszett
Szerző: Főtér.ro
2018. július 11. szerda, 16:16
A lakosság segítségét kéri a rendőrség, de nem lesz könnyű szót érteni az eltűnttel.

Egy 65 éves csíkszeredai férfit keres a rendőrség a román tengerparton. Máté Adalbert két napja tűnt el Costineşti-en, ahova családjával nyaralni ment. Feleségével, lányával és unokájával egy panzióban akartak megszállni, de még nem volt előkészítve a szoba, így sétálni mentek a partra.  A férfi dél körül elindult illemhelyet keresni, azóta nem látta a család.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri a megtalálásához, de arra is felhívja a figyelmet, hogy a Hargita megyei férfi nem tud románul. Az eltűnt 1,75 méter magas, 75 kilós, világos bőre, ovális arca, barna szeme van. Amikor utoljára látták, bőrdzsekit, fekete nadrágot, fehér inget és fekete cipőt viselt.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/27332
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.