Bővítik a nagyváradi víziparadicsomot

Elárasztják a fürdőzni vágyók a nagyváradi aquaparkot, ezért tovább fejlesztik. És egy újat is nyitnak.
Hirdetés

Töretlen a népszerűsége a nagyváradi Nymphaea aquaparknak, a vízi szórakoztatóközpont a télen is sok látogatót vonzott, de a nyár beállta óta valósággal elárasztják a lubickolni vágyók. Ezért a nagyváradi városvezetés bejelentette: új beléptető pontokat és étkezési helyeket nyit a vízipark területén, hogy elejét vegye a felesleges sorbanállásnak.

A benti és kinti részen egyaránt lehet majd miccset és sült kolbászt enni, de fagyit és üdítőt is több helyen vásárolhatnak majd a hűsölni vágyók. És ha lefogyasztották a belépéskor feltöltött összeget, a karkötőiket is több helyen feltölthetik pénzzel. Ha megunták az úszkálást, csúszdázást, akár a foci vébé közvetítéseibe is belenézhetnek, az aquapark területén több LCD-képernyőt is felszerelnek.

A nagyváradi aqvaparkban 15 külső és belső medence, 10 csúszda várja a fürdőzni vágyókat, de van hat szauna, törökfürdő, masszázsszalon is, igaz, utóbbiak használatáért felárat kell fizetni.

A jegyárak a megnyitás óta nem változtak, az alapcsomag egy napra felnőtteknek 50 lejbe, diákoknak és nyugdíjasoknak 40 lejbe, 14 év alattiaknak 25 lejbe kerül. Aki nem akarja az egész napot itt tölteni, 25 lejért háromórás jegyet is válthat, és 17 órától kedvezményes áron, 30 lejért fürdőzhet.

A Nymphaea aqvapark valóságos aranytojást tojó tyúknak bizonyul, megnyitása óta az önkormányzat jelentős bevételre tesz szert. A közterület-fenntartó vállalat igazgatója februárban arról számolt be, hogy egyéves működése során a létesítményt 300 ezren keresték fel, és a belépőkből begyűlt összeg eléri a hárommillió eurót.

Hirdetés

A létesítmény népszerűségén felbuzdulva a városvezetés bejelentette, hogy a jelenleg többnyire nyugdíjasok által látogatott Őssi strandot is aqvaparkká alakítja, wellness- és SPA-részleggel bővíti, miközben annak szociális jellegét is megtartja. Ehhez megpróbálnak uniós pénzt lehívni, de ha nem sikerül, saját forrásból valósítják meg a projektet.

 

Hirdetés