Örvendezz, Székelyföld: Szentgyörgyön nyit képviselői irodát egy nem túl magyarbarát román EP-képviselő

Mert szerinte diszkriminálják a románokat, a magyarok pedig hazug propagandát terjesztenek.
Hirdetés

A székelyföldieket is boldogítani akarja Cătălin Ivan európai parlamenti (EP) képviselő, aki pénteken bejelentette: képviselői irodát nyit Sepsiszentgyörgyön. Nem is akármiért: információt akar gyűjteni „a Hargita, Kovászna és Maros megyei románok elleni diszkriminációról”, amelyet az EP-ben akar felhasználni „az RMDSZ hazug propagandájának leleplezésére”.

A Szociáldemokrata Pártból (PSD) kirúgott, a jelek szerint az érdemi politizálást pótcselekvéssel kiváltani akaró politikus közölte: a magyarellenes feljelentések sorozatáról hírhedt román „civil” aktivistával,

Dan Tanasával kötött partneri megállapodást annak érdekében, hogy leleplezze az RMDSZ-es „propagandát”.

Hogy tényleg komolyan gondolja a kalandot, azzal próbálta bizonyítani, hogy már ki is bérelte a helyiséget a képviselői iroda számára.

A hagymázas nyilatkozatcunami azonban még itt sem ért véget, azzal folytatta ugyanis, hogy ennek nyomán

ő lesz a három megye „egyetlen EP-képviselője”, mivel a többiek Budapestre járnak pártértekezletre, Bukarestbe meg csak néha, látogatóban.

Megpróbálta megmagyarázni azt is, mit ért ezalatt: hát azt, hogy a térség többi EP-képviselője Magyarországgal tart.
Ennek nyomán arra ösztönzi a Székelyföldön élő románokat, hogy az irodán keresztül tájékoztassák az őket érő diszkriminációról.

A Cătălin Ivan-Dan Tanasă páros nem először akar bajt keverni és magyar-román ellentétet szítani a Székelyföldön.

Hirdetés

Májusban együtt próbálták megtrollkodni az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa által Bálványosfürdőn megszervezett konferenciát, ráhívva a rendőrséget a rendezvényre, mert szerintük a szervezők ellopták az általuk a helyszínre vitt, senki által sem kért propaganda-anyagokat.

Ivan a konferencián felszólalva is a szervezőket pocskondiázta.

Az az érzésünk, hogy a jó  Cătălin Ivan Székelyföldön való, hívatlan megtelepedése nyomán még sok mókás pillanatban lehet részünk.

 

Hirdetés