„…és akkor elhúzott mellettem egy Trabant 140-nel”

A parlament belemászott a kreszbe és szabad utat biztosított az esztelen száguldozásnak.
Hirdetés

A közúti közlekedést szabályzó törvény friss módosítása kimondja: a figyelmeztető táblákat a traffipax előtt 500-1000 méterre kell kihelyeznie az útkezelő hatóságnak, a rendőrség igénylése alapján.

A képviselőház által döntéshozó kamaraként elfogadott módosítás szerint a törvény korábbi formájában nem a balesetek megelőzését szolgálta, hanem a bírságok kiszabására összpontosított.

A törvény arról is rendelkezik, hogy kizárólag a közlekedésrendészet megkülönböztető jelzéseivel ellátott járművekbe lehet sebességmérő készülékeket elhelyezni, és ezeknek az autóknak jól látható helyen kell állomásozniuk. Egy másik előírás szerint a mobil (pisztoly típusú) radarokat a rendőrségi járművektől legfeljebb 10 méteres távolságra kell elhelyezni.

A liberálisok által kezdeményezett jogszabály-módosítást a kormány korábban negatívan véleményezte, és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) honatyái sem támogatták a parlamentben, szerintük ez a módosítás egyszerűen megköti a rendőrség kezét, és engedélyezi a száguldozást a közutakon.  

Hirdetés