Román titkosszolgálat: Az oroszok (is) el akarják lopni a nemzet energiaforrásait!

Mindenki Romániát akarja szétszedni. A magyarok, az amerikaiak, most meg a ruszkik is.
Hirdetés

Ugye, Románia javában sikoltozik, hogy a magyarok elviszik az összes szuverén, független és oszthatatlan nemzeti földgázt. De az amerikaiak is el akarják vinni az összes szuverén, független és oszthatatlan nemzeti földgázt.

És, hogy teljes legyen a hisztimizéria, a román titkosszolgálat bedobott egy újabb bombát. Oroszország is rá akarja tenni a kezét a szuverén, független és oszthatatlan román energetikai forrásokra. Na de hogyan? Hát, amolyan orosz módra: annektálás útján! Na, ezt meg kell magyarázni.

Az egész onnan indult, hogy az ukrán haditengerészet egyik repülőgépe észrevett egy rakétarendszerekkel ellátott orosz hadihajót a Fekete-tengeren, a Kígyó-sziget közelében. És persze, riadóztatták a saját hadseregüket, odarepültek, felderítettek, ahogy kell. A Putyin-adminisztráció természetesen csak a vállát vonogatta. De a gyanú befészkelte magát az ukránokba. Meg a románokba is. Hogy miért? Mert a Kígyó-sziget ugyan Ukrajnához tartozik, de a kontinentális talapzat egy részére Románia is igényt tart. Ott pedig sok-sok kőolaj meg földgáz van.

Nosza, a román titkosszolgálat is nekiállt, és alaposan megvizsgálta az ügyet. Készített is egy jelentést, amelyben megkongatja a vészharangot. Ugyanis láthatta bárki, hogyan járt el Oroszország a Krím félszigettel. Szépen annektálta, aztán rátette a kezét a környező energetikai forrásokra.

Hirdetés

Nos, fennáll a kockázat, hogy a krími modellt követve az oroszok annektálhatják a Kígyó-szigetet. És akkor borítékolható, hogy a román energetikai forrásokra is szemet vetnek.

A titkosszolgálat szerint tehát éberség szükségeltetik. Nagyon oda kell figyelni az energetikai biztonságot szavatoló kétoldalú egyezmények betartására, továbbá be kell lépni a biztonságot, lefegyverzést és a nemzetközi politika demokratizálását szavatoló szövetségekbe, nemzetközi szervezetekbe, regionális struktúrákba, satöbbi. Magyarán, bárkivel bratyizni kell, aki esetleg megmentheti Románia seggét az oroszoktól.

Hirdetés