Már Arad megyében is szabadon csatangol a medve

Az Alföldre is lemerészkednek a nagyvadak.
Hirdetés

Már nem a Székelyföld privilégiuma a lakott területek közelében szabadon csatangoló medve: az alföldi vidékeken is megjelent a nagyvad.

Hétfőn este Arad megyében, a Maros-ártér Tájvédelmi Körzet területén az Arad és Pécska között közlekedő vonatból vett észre egy pécskai férfi egy, a vágányok közelében bóklászó medvét. Az utas le is filmezte az állatot, amely igencsak jó formában van, hiszen versenyt nyargalt a szerelvénnyel.

A medve később Németpereg térségében szépen átsétált Magyarországra. A hatóságok nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy befogják az emberekre is potenciális veszélyt jelentő állatot, de nem találták meg.

Hirdetés

Az Aradihírek.ro emlékeztet: sajtóhírek szerint az elmúlt napokban a közvetlen a magyar határ mellett fekvő Kispereg és Tornya környékén is láttak felbukkanni egy-egy (vagy ugyanazt a) medvét.

A magyarországi média beszámolt arról, hogy miután Csongrád megyében befogtak egy – feltehetően a Felvidékről átkóborolt – medvét, és visszavitték a szlovák határ közelébe, a Dél-Alföldön ismét felbukkant egy példány, ezúttal Makó és a magyar–szerb határ környékén. Nem elképzelhetetlen, hogy ez az állat tévedt át a Arad megye nyugati, dél-nyugati részére is.
 

Hirdetés