Egy kirúgott párttag hajmeresztő erdélyrablási terv leleplezésével állt elő

Komolyan, a legelrugaszkodottabb vicclapok is elbújhatnak mellette. Pedig ez nem vicc. Ez az illető fejében meggyökerezett valóság.
Hirdetés

Bemutatjuk Önöknek Gelu Vișant. Ő román. És politikus. Korábban parlamenti képviselő volt, a Demokrata Liberális Párt (PD-L) színeiben. Akkoriban igen jó viszonyt ápolt Traian Băsescu elnökkel és Elena Udrea turisztikai miniszterrel. A Băsescu-féle Népi Mozgalom Párt (PMP) alapító tagja volt. Ahonnan tíz nappal ezelőtt szépen kirúgták. Mert megszegte a pártszabályokat.

És akkor itt következzék egy mellékszál. A hétfői napon lemondott a Román Rendőrség főnöke, Cătălin Ioniță főfelügyelő. Carmen Dan belügyminiszter asszony szerint saját kérésére, személyes okokra hivatkozva.

És erre Gelu Vișan úr agyában beindultak az összeesküvés gépei. És egyre-másra gyártották az elméleteket, míg elő nem állt a tökéletes változat.

Tessék, röviden és lényegre törően összefoglalva:

1. Az Új Titkosrendőrség, amelyet Laura Codruța Kövesi, Eduard Hellvig (Vișan úr valamiért Helvighnek nevezi) és Klaus Iohannis irányít, merényletre készül Románia nemzetbiztonsága ellen. Eddig semmi új, ezt a vonalat már jól ismerjük.

2. Ilyen körülmények között a Román Rendőrség főnöke nyilván nem személyes okok miatt mondott le. Lemondatták! Zsarolással! Miért? Mert az Új Titkosrendőrség meg akarja gyengíteni a Román Rendőrséget. Ezért!

3. Ha valaki nem vette volna észre, egy államcsíny kellős közepén vagyunk. Amelyet természetesen a Kövesi–Hellvig (Helvigh)–Iohannis (KHI) triász vezényel, az Utca (ez a kormányellenes tüntetők alkotta terrorista csoport kódneve) hatékony segítségével.

Hirdetés

4. Az egész akció mögött egy… mögöttes terv lapul. A KHI triász valójában létre akarja hozni a Román Majdant. Hogy mi a Román Majdan? Ez: gyűlölet, erőszak, vérfürdő, halottak. A Román Majdan megteremtésében a KHI triászt külföldi erők is segítik.

5. Na és most jutunk el a lényeghez. A Román Majdan mögött is lapul egy szörnyű mögöttes terv. Az a neve, hogy Folyosó Terv. A Folyosó Terv pediglen arról szól, hogy… és innen idézünk, mert ezt nem lehet jobban visszaadni:

„Erdélyt el kell szakítani Romániától. De nem csak Erdélyt. És nem csak erről szól.”

Gelu Vișan úr természetesen a fent vázolt tervek és mögöttes tervek minden apró részletét ismeri. Úgyhogy, ha valakinek netán kérdése lenne, nyugodtan forduljon hozzá. Nagyon közel azért ne menjenek az úrhoz. Veszélyes lehet.

Hirdetés