Cipő nem maradt szárazon ma délután Kolozsváron

Alaposan eláztatta Kolozsvárt a csütörtök délutáni felhőszakadás. A rossz idő országszerte megmarad.
Hirdetés

Erdély-szerte problémákat okozott a csütörtök délután, rövid idő alatt lezúduló eső. A városi csatornahálózatok nem bírták a terhelést Kolozsváron – sem –, így utcákat árasztott el az esővíz, az internetet meg az erről készülő fotók, videók.

A Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közölte: tudomásuk szerint senki nem sérült meg, de

akadtak gondok a vihar miatt.

Egy házra és három autóra dőlt egy fa a kolozsvári Victor Babeş utcában, ugyanakkor a Mikó (Clinicilor) utcában három alagsort is elöntött a víz. Szászfenesen szintén fákat csavart ki a szél, és több pincébe, valamint egy csarnokba is befolyt az esővíz.

A vihar miatt járhatatlanná vált egy megyei út az Erdélyi-szigethegységben, olyan sok hordalék gyűlt fel az úttesten. Két Fehér megyei faluban több udvart is elöntött az ár. A katasztrófavédelmi felügyelőség tájékoztatása szerint a 762-es megyei út Alsóvidra és Felsővidra (Vidra és Avram Iancu) között körülbelül egy kilométeres részen járhatatlan. A tűzoltók két, Alsóvidra községhez tartozó faluban azon dolgoznak, hogy eltávolítsák a vizet az udvarokból.

Hirdetés

A rossz idő a következő két napra is jellemző lesz, ezért az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM)

esőre és viharra vonatkozó sárga színű figyelmeztetést adott ki az ország 31 megyéjére.

A szakemberek szerint péntek reggel 6 és este 11 óra között Erdélyben, a Bánságban, a Partiumban, Máramarosban, valamint Olténia és Moldva egyes részein, villámlásokkal kísért esőre, záporra, felhőszakadásra, helyenként jégesőre lehet számítani, a lehulló csapadék mennyisége elérheti négyzetméterenként a 20-25, elszigetelten a 40-50 litert négyzetméterenként.

A rossz idő többfele szombaton is kitart, ezért esernyőt, esőkabátot vigyen magával, ha kirándulni, kempingezni megy.

Hirdetés