Az Új Jobboldal idén sem hagyja ellendemonstráció nélkül a kolozsvári melegfelvonulást

Csakhogy ők a belvárosban gyülekezhetnek, míg az LMBTQ-közösség – idén is – egy kevésbé szem előtt lévő helyszínen.
Hirdetés

A kolozsvári LMBTQ-közösség a hétvégén második alkalommal szervez Pride-felvonulást a kincses városban: a menet június 23 -án 17 órától indul a Horia Demian Sportcsarnok elöl. Az esemény szervezői arra panaszkodtak, hogy közterületi munkálatokra hivatkozva az önkormányzat idén sem engedélyezte, hogy a belvárosban vonuljanak fel. 11 kérvényt is visszautasítottak, végül maradt a Szamos-menti felvonulás lehetősége.

Úgy tűnik, azok a bizonyos közterületi munkálatok csak akkor jelentenek akadályt, ha a szexuális kisebbségek tagjai vonulnának az utcára, és akkor nem, ha az Új Jobboldal szervez ellendemonstrációt.

Az önkormányzat ugyanis nekik engedélyezte, hogy a Bocskai/Avram Iancu téren tartsanak megmozdulást.

Mindezt úgy, hogy a tavaly sem volt jó vége, hogy egy és ugyanaznap zajlott a melegek melletti és elleni demonstráció: akkor egy Prideról érkező színésznőt hurcolt el akarata ellene a csendőrség az Új Jobboldal tüntetéséről.

Az Új Jobboldal a hagyományos család mellett és a melegtüntetés ellen hirdetett megmozdulást, 12 óra 15 perctől. A szervezők elmondása szerint azt akarják elérni, mihamarabb írják ki a referendumot a család meghatározásáról szóló alkotmánymódosításról. Mint ismeretes, céljuk, hogy az alkotmány „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságaként” határozza meg a családot (a jelenlegi alkotmány „házastársakat” említ).

Az Új Jobboldal nehezményezi, hogy sem Klaus Iohannis államfő, sem Liviu Dragnea PSD-elnök nem elég elkötelezett az ügy mellett, ezzel

figyelmen kívül hagyva a román nép többségének akaratát.

Hirdetés

A homoszexuálisok bejegyzett élettársi kapcsolatát megengedő törvény támogatásával megnyílik az út a melegházasság, az azonos nemű párok gyermekvállalása, valamint az iskolákban és óvodákban terjesztett homoszexuális propaganda felé – írja az Új Jobboldal.

A forgatókönyv és a megfogalmazott célok tehát mindkét helyszínen nagyjából megegyeznek a tavalyival, csak remélni lehet, idén elmarad a cirkusz. 

Hirdetés