Hőszigetelés keverte korrupció gyanújába Temesvár polgármesterét

Nicolae Robu maga árulta el a sajtónak, miért nyomoz utána a DNA.
Hirdetés
Korrupcióval gyanúsítják Nicolae Robu temesvári polgármestert. Maga az elöljáró számolt be róla, hogy beidézték a korrupcióellenes ügyészség temesvári ügyosztályára, ahol közölték vele, hogy gyanúsított egy, európai uniós támogatással végzett tömbházszigeteléssel kapcsolatos ügyben. 
 
A polgármester azt állítja, azt róják fel neki, hogy nem volt hajlandó az eredeti szerződésbe foglalt 15 ezer eurónál nagyobb összeget fizetni a tervezőnek. „Ha engedtem volna az érveinek, miszerint ő a szerződésben előírt 15 ezer eurónál sokkal többet érdemelne, és jóváhagytam volna akár 1 euróval is többet, kétségtelenül vétkes lennék. Őt senki nem kötelezte arra, hogy aláírja a 15 ezer euróról szóló szerződést” – fogalmazott Robu. 
 
Ugyanebben az ügyben azzal is gyanúsítják, hogy aláírt egy dokumentumot, amellyel tanúsította, hogy az uniós finanszírozás megszerzéséhez benyújtott dokumentumok törvényesek, utólag azonban felmerült a gyanú, hogy néhány irat nem volt legális.
 
 
A temesvári polgármester ártatlannak vallja magát, és állítása szerint nem fog lemondani a Nemzeti Liberális Párt Temes megyei szervezetének elnöki tisztségéről. „Én nem követtem el semmiféle törvénytelenséget, és mást sem kértem arra, hogy„ illegálisan járjon el, sem ebben az ügyben, sem másban” – nyomatékosította.
 
Az ügyben Dan Diaconu alpolgármester és a polgármesteri hivatal több más alkalmazottja is gyanúsított.
Hirdetés