Villám csapott két emberbe

Egyikük túlélte.
Hirdetés
Délen vonul át az országon a vihar súlyosabbik fele: villámcsapás, földcsuszamlás, elsodort háztetők, kicsavart fák, tűzesetek kísérik.
 
A Mehedinţi megyei Obîrşia Cloşani község közelében, egy esztenán villám csapott egy férfibe és egy nőbe. A 66 éves asszonyt az arámabányai (Baia de Aramă) kórházba szállították, a 78 éves férfi viszont életét vesztette – közölte később a Mehedinţi megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Raluca Tîrcă.
 
Resicabányán földcsuszamlást idézett elő a heves esőzés, a talaj 30 méteren leomlott, tönkretéve egy autómosót. Temesszlatinán negyven gazdaságot elöntött a víz, Borlón három személyt ki kellett menekíteni saját otthonukból, mert gazdaságukat elszigetelte az áradás.
 
 
Vâlcea megyében több mint 60 fa dőlt ki a viharos erejű szél miatt és 12 ezer háztartás maradt elektromos áram nélkül. Négy háztetőt lesodort a szél, és a villámlások három tüzet okoztak. 
 
Dâmboviţa megyében is több fa, valamint egy villanyoszlop is kidőlt a heves szél következtében, a tűzoltóknak kellett közbelépniük a Târgovişte-Bukarest közötti 71-es országútra esett fák eltávolítására. 
 
Gorj megyében szintén több helyen úttestre estek a fák, Târgu-Jiuban egy háztetőt elsodort a szél.

Hirdetés