Új ingatlant kap szülinapjára a temesvári magyar színház

Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Hirdetés

Új épületet vehet birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház: Józsefkülváros egykori művészmoziját az önkormányzat saját költségén újítja fel, ezt követően a magyar színház rendelkezésére bocsátja. Nicolae Robu polgármester és Balázs Attila színházigazgató pénteken, a színház megalakulása 65. évfordulójának szentelt rendezvénysorozat megnyitója előtt írja alá az erről szóló megállapodást – tájékoztat a színház közleménye.

Az új előadótér és nyári kert a tervek szerint nemcsak színházi előadások befogadására lesz alkalmas, hanem vetítéseknek, kortárs művészeti tevékenységeknek és egyéb közösségi, oktatási programoknak is helyszínt biztosít majd, ugyanakkor megőrzi mozijellegét is.

A józsefvárosi Văcărescu utca 18. szám alatti ingatlan felújításának, berendezésének és technikai felszerelésének költségeit a Temesvári Polgármesteri Hivatal vállalta magára, a színház pedig magyar állami támogatásokból igyekszik részt vállalni a felújításokkal járó kiadások fedezésében. A munkálatok megkezdését a 2018/2019-es évadra tervezik.

A magyar színház jelenleg a Gyulafehérvári/Alba Iulia utcai Nagytermet és Stúdiót használja. 

 

Hirdetés