Felhívták telefonon, 1-essel repült a vizsgáról

Merthogy telefont is tilos bevinni a képességvizsgára.
Hirdetés
A képességvizsga feltételeinek drákói szigora és a teremőrök csaptak le egy bukaresti diákra, akinek a mai, román írásbeli vizsga során megszólalt a mobil telefonja. Azonnal kitették a vizsgáról, és 1-es osztályzatot kap, árulta el a fővárosi tanfelügyelőség szóvivője. Marian Banu szerint ez volt a legnagyobb incidens az egész vizsga lebonyolítása során.
 
A vizsgáztatók az országos szabályzat szerint jártak el, ez ugyanis megszabja, hogy abba a terembe, ahol a képességvizsga zajlik, egy diák sem vihet be
  • mobiltelefont, táblagépet vagy bármilyen más digitális számoló, tároló- és kommunikációs eszközt,
  • tankönyvet, szöveggyűjteményt, szótárt,
  • jegyzeteket, feljegyzéseket,
  • hátizsákot, iskolatáskát, szatyort, retikült.
Az ilyen tárgyat a diáknak az erre kijelölt teremben kell hagynia. Ha mégis elkapnak valakit, hogy puska vagy mobiltelefon van nála, egyből kiteszik a vizsgáról anélkül, hogy felmerülne a kérdés, használta-e az eszközt vagy sem.
 
A szabálytalanságokat a tanügyminisztérium által működtetett zöldszámon (0800801100) is lehet jelenteni hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8-14 óra között.
 
A mai románvizsga után szerdán következik a matematika, majd csütörtökön az anyanyelvi készségeket mérik fel. 19-én közlik az eredményeket, amelyeket aznap este hétig lehet megóvni. A végleges eredményeket június 23-án függesztik ki.

Hirdetés