Élete első Grand Slam-győzelmét aratta Simona Halep

Végre megnyerte a Roland Garros teniszbajnokság döntőjét, ahova már harmadjára jutott be.
Hirdetés

Simona Halep megnyerte a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) női egyes versenyének döntőjét, miután vasárnap 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte az amerikai Sloan Stephens-t.
 
A két órán át zajló mérkőzésen az első szettben kikapott, a második szettben hihetetlen erővel tudott Halep fordítani, átvette a vezetést, a harmadikban pedig 5:0-ra elhúzott, majd egy sima 6:1-gyel legyőzte a világranglista 10. helyén lévő Stephens-t.
 

 
Halepnek ez volt a 32. Grand Slam-tornája élete során, a párizsi Roland Garroson harmadjára játszott döntőt felnőttként, és most először tudott itt nyerni. Ez volt a világelső román teniszező első megnyert Grand Slam-tornája, korábban három alkalommal is alulmaradt (kétszer, 2014-ben és 2017-ben Párizsban, egyszer idén, az ausztrál nyílt bajnokságon).
 
„Az utolsó game-ben úgy éreztem, nem kapok levegőt. Mindent megtettem, amit tudtam. Elképesztő, ami most történik velem” – nyilatkozta a mérkőzés után Simona Halep, aki hónapok óta vezeti a WTA ranglistáját. „Azóta álmondtam erről a pillanatról, hogy elkezdtem teniszezni. Nagyon örülök, hogy ez Párizsban történt, a Roland Garroson” – mondta a minden kétséget kizáróan világklasszis sportoló.
 
Győzelme egyúttal 2,7 millió dolláros bevételt (mínusz természetesen az adók) jelent a romániai sportolónak.
 
A mérkőzés után közvetlenül Simona felmászott a tribünre, hogy csapatának megköszönhesse a győzelmet:
 
Hirdetés

 

Hirdetés