Károly herceg a székelyföldi pálinkázás után már Nagyszebenben korzózik

Egy színházi próbára is beült.
Hirdetés

Székelyföldi vakációja után Károly herceg a szász fővárost, Nagyszebent látogatta meg, ahol beült egy színházi próbára, és a Brukenthal várostörténeti múzeumot is felkereste. Raluca Brăgărea, Nagy-Britannia bukaresti nagykövetségének sajtóreferense tájékoztatása szerint a brit trónörökös hétfőn érkezett Nagyszebenbe, húsz percet töltött a Színházművészeti Egyetem hallgatói által színpadra vitt, ősszel bemutatandó nonverbális darab próbáján, majd Nagyszeben több nevezetességét is megtekintette.

A sajtóreferens úgy fogalmazott, Károly herceg a román értékek, a hagyományok és a román kulturális örökség régi támogatója. Mindig is szeretett új helyeket felfedezni, ezért idén Nagyszebenbe látogatott. A Nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivált egyébként idén az ő fővédnökségével szervezik meg.

Károly herceg hétfő délelőtt találkozott Astrid Fodor nagyszebeni polgármesterrel, aki arról mesélt neki, hogy Nagyszeben miként készül 2019-re, amikor is a város „viseli” az Európai Gasztronómiai Régió címet. 

 

Hirdetés