Eltüntették az összedőlt tetőre emlékeztető műalkotást Iaşi központjából

A helyiek annyit bírálták, hogy ma a polgármesteri hivatal elszállíttatta.
Hirdetés

A polgármesteri hivatal munkatársai ma autóra pakolták és elszállították Iaşi központjából azt a kortársművészeti alkotást, amely tíz napja borzolja a kedélyeket a moldvai egyetemi városban – írja a News.ro hírügynökség. A német Clemens Behr dadaista hatásokat is mutató alkotását a városháza 71 400 lejért vásárolta, és a város tulajdonában marad továbbra is.

A hírügynökség szerint a polgármesteri hivatal nem magyarázta meg, miért vonta be a köztérről a műalkotást, amelyet viszont nagyon sok helyi kikezdett, és kérte, vigyék el a templom elől, ahol helyet kapott. A helyi lakosok leginkább azt kifogásolták, hogy nem értik, mit képvisel a műalkotás, sokan elsőre azt hitték, vihar vert le egy tetőt a belvárosban.

Néhány napja Mihai Chirica polgármester azzal válaszolt a Behr alkotását bírálóknak, hogy Picassót se értették meg saját korában, most viszont eurómilliókat adnak egy-egy képéért.

Clemens Behr német vizuális művész, a iaşi-i ARTIZ nemzetközi urbánus művészeti és kortárs formatervezési kiállítás zsűrielnöke. Most bevont installációjával szerepelt a május közepi Art Safari kortárs képzőművészeti tárlaton Bukarestben.

Hirdetés