FRISSÍTVE – Meghalt a Galac megyei férfi, akinek elképesztő mennyiségű alkoholt találtak a vérében

6,3 ezrelékes véralkoholszintet produkált, amivel valószínűleg megyei rekordot állított fel.
Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint meghalt az a Galac megyei férfi, akinek 6,3 ezrelékes alkoholszintet mértek a vérében, miután fej- és koponyasérüléssel kórházba szállítoták.

A megyei mentőszolgálat vezetője, Mihai Polinschi szerint a 40 éves férfi a hétfőre virradó éjszaka lett rosszul otthonában. Fej- és koponyasérülése volt, leállt a szíve, a mentősöknek azonban sikerült újraéleszteniük. Ezt követően a sürgősségi kórházba szállították, itt derült ki, hogy 6,3 ezrelékes a véralkoholszintje.

„Eddigi tapasztalataim szerint nem volt a megyében ehhez hasonló eset, senkinél nem mértek ilyen magas véralkoholszintet. 4 vagy 5 ezrelékes még volt, de 6,3-as nem”

– mondta Polinschi.

Hirdetés

Az első információk szerint a férfi nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott vasárnap, emiatt vélhetően elesett és beütötte a fejét, ez okozta a sérüléseket.

A házipatika.com szerint az alkoholmérgezés szélsőségesen magas szintjén, 5 ezrelékpont feletti véralkoholszintnél már gyakorlatilag az élettel összeegyeztethetetlen állapot lép fel, az illető életét kis eséllyel lehet csupán megmenteni.
 

Hirdetés