13 ezer lejt csaltak ki a baleset-dumával

Elképesztő, milyen gyakran vetik be ezt az egyszerű trükköt.
Hirdetés
13 ezer lejt csaltak ki egy 63 éves Hunyad megyei nőtől a baleset-módszerrel – írja az Agerpres. A férfi, aki felhívta a kiszemelt áldozatot, az asszony saját fiaként mutatkozott be, és pénzt kért tőle, hogy megmenthesse két személy életét, akiről azt állította, egy általa okozott balesetben sérültek meg.
 
A férfi azt mondta, hogy az ügyvédje sofőrjét fogja a pénz után küldeni. Az asszony minden ellenőrzés nélkül előkészítette a pénzt, és odaadta egy idegen férfinak, aki a lakásán jelentkezett.
 
„Utólag az asszony felhívta a fiát, aki mondta neki, hogy bizonyára csalás áldozata lett, így a rendőrségen feljelentést tettek a tettesek beazonosítása és a károk megtérítése érdekében” – nyilatkozta a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Bogdan Niţu.
 

Nem mindenki veszi be a sztorit

A rendőrség szerint másik három Hunyad megyei személy is jelezte kedd este, hogy őket is idegenek hívták fel, és ugyanezzel az eljárással próbálták becsapni őket.
 
Ugyanakkor a Brassó megyei rendőrök szerdán két 17 éves fiatalt vettek őrizetbe, akik ugyanezzel a módszerrel csaptak be egy asszonyt.
 
A két fiatal taxival próbálta meg elhagyni Brassót, amikor a rendőrség rajtuk ütött, és húszezer lejt, valamint kétezer eurót találtak náluk.

Hirdetés