Helikopterekkel mentik a Fogarasi-havasokban rekedt lengyel turistákat

A tízfős csoport eltévedt a bércen, egyikük meg is sérült.
Hirdetés

Egy bukaresti és egy marosvásárhelyi helikopter indult a Fogarasi-havasokban csütörtökön eltévedt lengyel turistacsoport mentésére.

„A marosvásárhelyi helikopter a sérült turistát hozza le a hegyről, a bukaresti pedig a hegyicsendőröket és hegyimentőket szállítja a turisták közelébe. Ha gyalog mennének, öt-hat órát is eltartana az út, hisz a hegyen még hó van. A mentőegység telefonon tartja a kapcsolatot a csoport egyik tagjával. A tervek szerint az egyik menedékhely felé vezetik őket, előfordulhat, hogy az éjszakát ott kell tölteniük. Egyelőre a helikopterekre várunk, aztán eldöntjük, hogyan tovább” – nyilatkozta Mihai Pascu, aki a Brassó megyei tanács részéről irányítja a mentési akciót.

A tíz személyből álló csoport a Moldoveanu-csúcs környékén tévedt el csütörtökön – tájékoztatott Luiza Dănilă, a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője. „Egy tíz személyből álló lengyel turistacsoportról van szó, akik közül egyikük sérült. Információink szerint eltört az egyik karja, és agyrázkódást szenvedett, de eszméleténél van” – közölte az idézett forrás.

Hirdetés