Nem hogy nem alszik ki a tűz az egyik nemzeti parkban, de tovább is terjedt (VIDEÓ)

A Domogléd-Cserna nemzeti park területén napok óta küzdenek a tűzoltók a lángokkal. Egyelőre hiába.
Hirdetés

Makacsul tartja magát a Domogléd-Cserna nemzeti parkban kiütött tűz: a tűzoltók negyedik napja próbálják eloltani, ám a lángok most átterjedtek egy mintegy háromhektáros, megközelíthetetlen területre.

„A helikopterek ma reggel már végeztek egy felderítő repülést és kétszer már vízzel is fordultak. A tűz átterjed egy gyalogosan megközelíthetetlen oldalra, az erdő mintegy három hektáron ég” – nyilatkozta a Krassó-Szörény Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője, Magdalena Tocmelea.

 

 

Az oltásban mintegy 140 Krassó-Szörény, Temes, Gorj és Mehedinţi megyei tűzoltó vesz részt, akiknek munkáját a herkulesfürdői erdőkerület alkalmazottjai segítik.

Hirdetés

A Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban pénteken ütött ki tűz, amelyet egy arra járó turista észlelt és jelentett. Egy feketefenyő-ültetvényen csaptak fel a lángok, és fennállt a veszélye annak, hogy átterjednek a közeli bükkerdőre is.

Az oltási munkálatokat nehezíti, hogy a tűz a nemzeti park egyik nehezen megközelíthető, 40 fokos dőlésszögű sziklás oldalán ütött ki, 1100 méteres magasságban, Herkulesfürdőtől 25 km távolságra, amelyből 15 km földút.

Hirdetés