Már nem ugyanazzal gyanúsítja a DNA Sevil Shhaideht

A Belina-ügyben okozott kár összesen 8,8 millió lej.
Hirdetés

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei elrendelték a jogi besorolás megváltoztatását, és bűnvádi eljárást indítanak Sevil Shhaideh volt kormányfőhelyettes ellen a Belina-ügyben. Shhaideh a feltételezett bűncselekmények elkövetésének idején államtitkár volt a regionális fejlesztési minisztériumban.

Közel három órát tartózkodott szerdán az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA) Sevil Shhaideh volt kormányfőhelyettes, jelenlegi államtanácsos.

Az ügyészségről távozó Shhaideh nem volt hajlandó nyilatkozni a sajtónak.

A vizsgálatot a DNA kiterjesztette a Teleorman volt megyei tanácselnökére, Adrian Gâdeara is, akit hivatali visszaéléssel vádolnak. 

Hirdetés

A vádhatóság szerint több minisztériumi és állami intézmény vezető beosztású alkalmazottja közre játszott abban, hogy törvénytelen módon utalják át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ágának egy részét a Teleorman megyei tanács fennhatósága alá, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket. A Belina-sziget és a Pavel-ág az állam köztulajdonát képezte, ezért ennek tulajdonjogát csak törvénnyel lehetett volna megváltoztatni, kormányrendelettel nem.

Az okozott kár összesen 8,8 millió lej. 

Hirdetés