Megrázta magát a Föld a Kárpát-kanyarban

Elalvás előtt még rengett egy 4,6-os erősségűt.
Hirdetés
A Richter-skála szerinti 4,6-os erősségű földrengést észleltek szerda este 20:15-kor Vrancea szeizmikus térségében – tette közzé honlapján az Országos Földfizikai Intézet (INFP).
 
A földrengés 147 kilométeres mélységben következett be, az epicentrumához legközelebb eső települések Nehoiu (23 km), Kovászna (35 km), Bodzaforduló (43 km), Kézdivásárhely (49 km).
 
 
Az intézet földrengésre figyelmeztető Twitter-csatornáján fokozatosan csökkentették a rengés erősségének becslését. Először 5-ösre figyelmeztettek és arra, hogy ne essünk pánikba, majd három lépésben levitték 4,7-esre. Saját honlapjukon jelenleg 4,6-os erősségűként szerepel a ma esti rengés.
 

 
Az országos katasztrófaelhárítás egyelőre azt jelezte, hogy senki nem jelzett semmit a 112-es sürgősségi hívószámon. Facebook-oldalán ez a hatóság is még ötös erősségűként említi a mai földrengést:
 
 
Az idei évben a legerősebb földmozgás szintén 4,6-os erősségű volt, március 14-én 139 kilométeres mélységben történt Vrancea megyében. A tavalyi esztendő legerősebb földrengését február 8-án mérték, ez 5-ös erősségű volt, és a Székelyföldön, valamint Bukarestben is érezni lehetett. 
 
Az elmúlt 27 évben 1990. május 30-án és 31-én jegyezték a legerősebb földrengéseket Romániában, akkor a Richter-skála szerinti 6,9, illetve 6,4-es földmozgást észleltek.

Hirdetés