Kíváncsi, hogyan haladnak a vásárhelyi reptér felújításával? Akkor nézze élőben!

Interneten közvetítik a munkálatokat. És nyártól már indulhat is a forgalom.
Hirdetés

Ha ön szeret kukkolni, vagy egyszerűen csak ellenállhatatlan késztetést arra, hogy egy reptéri kifutópályán dolgozó munkásokat nézzen, akkor szerencséje van: élőben követhetőek az interneten a marosvásárhelyi repülőtér kifutópályájának felújítási munkálatai.

„Ez az első olyan közberuházás Romániában, amelyet éjjel-nappal követni lehet, ugyanis

folyamatosan dolgoznak, hogy júniusban újra használható legyen a légikikötő”

– közölte hétfőn Peti András, a repülőtér igazgatótanácsának elnöke.

Peti elmondása szerint az átláthatóságra fektették a hangsúlyt, bárki nyomon követheti a felújítási munkálatokat a repülőtér honlapján is.

De akár nálunk is, íme:

„Az engedélyezéshez szükséges dokumentációt már továbbítottuk a légügyi hatóságnak, hogy a munkálatok befejezését követően azonnal el lehessen kezdeni a helyszíni méréseket, és ezáltal rövidítsük az engedélyezési folyamatot” – igyekezett a pozitívumokra fektetni a hangsúlyt Peti András.

Hirdetés

A vezetőtanács elnöke elmondta, már

június 11-étől heti rendszerességgel közlekedhetnek charter-járatok Törökországba,

június 16-ától Wizz Air-járatok is indulhatnak a tervek szerint.

Péter Ferenc, a megyei önkormányzat elnöke pedig azt közölte: a munkálatok mintegy fele készült el mostanáig, a kivitelező cég 24 órából 24-et dolgozik.

„A munkálatok során több olyan előre nem látott probléma is felmerült, amelyekre megoldást kellett találnunk, de ma azt mondhatjuk, hogy júniusban a repülőtér működőképes lesz. A beruházás összértéke 55 millió lej áfával” – ecsetelte a költségeket.

Emellett folyamatos tárgyalások folynak a légitársaságok képviselőivel is, hogy minél több célállomásra indítsanak járatokat a marosvásárhelyi repülőtérről, illetve hogy legyen Marosvásárhelyt és Bukarestet összekötő repülőjárat is.

Hirdetés