Szegény rektor nem tud lemondani

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem szenátusa nem fogadja el Ioan-Aurel Pop lemondását.
Hirdetés

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem szenátusa nem fogadja el rektori tisztségéből való lemondását – közölte szombaton Ioan-Aurel Pop.A BBTE szenátusa keddi ülésén dönt az intézmény rektorának ügyében, aki azután nyújtotta be lemondását, hogy a Román Akadémia elnökévé választották. A szenátus azonban tudomása szerint nem volt hajlandó elfogadni a lemondását.

Ioan-Aurel Pop leszögezte: nincs összeférhetetlenség a két tisztség – a BBTE rektori és a Román Akadémia elnöki funkciója – között, mert a két intézmény különböző minisztériumokhoz tartozik. Hozzátette: nem fogja tudni mindkét tisztséget ellátni, így akkor is át fogja ruházni másvalakire a rektori feladatkört, ha maradásra kéri az egyetem vezetősége. 

Ioan-Aurel Pop azt mondta: a rektorhelyettesek (még a magyar és a német rektorhelyettes is) azt támogatja, hogy ő maradjon a BBTE rektora. Ha a következő rektorválasztásig meg is tartja a tisztségét, egyik prorektort várhatóan ki fogja nevezni a rektori feladatkör betöltésére – szögezte le a történész. 

Hirdetés