Katonásdi
béel
2018. április 19. csütörtök, 12:45
És velük együtt persze még több amerikai hadi felszerelést.

Románia bátorítja az amerikai hadsereg csapatai jelenlétének növelését az ország területén – mondta csütörtökön Klaus Iohannis államfő.

Egy, a Cotroceni-palotában szervezett biztonságpolitikai szemináriumon az elnök kifejtette: Románia álláspontja szerint meg kell szilárdítani a NATO-n belüli szolidaritást, többek közt a transzatlanti szolidaritást is, amely alapvető feltétele a Washingtoni Szerződés 5. cikkelyében foglalt közös védelmi elv működésének. Ezért Románia bátorítja az amerikai csapatoknak az ország területén kifejtett tevékenységét, valamint jelenlétük és az amerikai hadi felszerelés növelését Romániában – mondta Iohannis.

Hozzátette: Románia a NATO és az Európai Unió közötti együttműködést, valamint a keleti szárny egységének megszilárdítását is elsődleges fontosságúnak tartja. Iohannis szerint a keleti szárny hatékonyabb védelmére van szükség, amelyhez egységesen kell fellépni a Balti-tengertől a Fekete-tengerig.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26290
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Mi lesz itt, ha a PSD összeesküvés-elméleteinek egyik legfontosabb szereplője megszerzi az Európai Ügyészség vezetését?
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.