Kolozsvár polgármestere zöld taxikkal álmodik

Emil Boc arra vágyik, hogy a kincses város egész tömegközlekedése természetbarát legyen.
Hirdetés

Legalábbis erről beszélt egy rádióműsorban a multikulturális kolozsvári bíró. Ez egy kihívás, jelentette ki Boc úr. Más európai városok célul tűzték ki, hogy 2024-ig a teljes taxiflottájuk természetbarát legyen.

A polgármester egyelőre még nem beszélt a taxivállalatokkal, ugyanis a zöld közszállítással van éppen elfoglalva. Miután azonban minden busz „kizöldül”, perzsára hívja a taxisokat és tudatja velük, hogy úgymond, „mi a helyes irány”.

Boc úr azt is hírül adta a világnak, hogy a kolozsvári polgármesteri hivatal idén három elektromos autót vásárol, mert hogy megteheti, állami támogatás is van rá és nem túl drága. És ha van elektromos autó, töltőállomás is lesz: egy a polgármesteri hivatalnál, egy pedig a Főtéren. Természetesen ingyenes használati joggal.

Boc úr azt is elárulta, hogy a nem túl távoli jövőben (figyelem, évet azért nem mondott a bölcs városbíró) Kolozsvár teljes tömegközlekedése bezöldül. Az első lépés ugye, az lesz, hogy üzembe állítják a kincses városban a 15 vadiúj elektromos autóbuszt, amelyeket továbbiak követnek.

Hirdetés

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a tömegközlekedés „zöldesítésével” párhuzamosan a város 60 csuklós buszt is vásárol, amelyek viszont dízelolajjal működnek. Ebből az adatból kiindulva elég kacskaringósnak ígérkezik a természetbarát flottáig vezető út.

Örvendezzünk: ha lassan is, közeledik a szép zöld világ.

Hirdetés