Ugyanúgy tiltaná az elektromos cigaretta használatát Raed Arafat, mint a hagyományosét

Mert egy felmérés szerint drasztikus mértékben nőtt az elektromos cigarettát pöfékelő iskolások aránya.
Hirdetés

Ugyanolyan szigorúan tiltaná az elektromos cigaretták használatát Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi főosztály vezetője, mint a hagyományos dohánytermékekét.

Arafat, aki már korábban hadjáratot hirdetett az újfajta dohányzási eszközök ellen, most újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben leszögezi: a 2011-2015-ös időszakban 900 százalékkal nőtt az elektromos cigarettát használó fiatalok aránya az iskolákban.

„Ez egyértelmű válasz azoknak, akik szerint ezek a termékek nem a gyerekeknek szólnak, és nem befolyásolják a fiatalokat. Azokról az elektromos cigarettákról van szó, amelyek jóval a dohány felmelegítésével működő eszközök előtt megjelentek a piacon. A jövőben meglátjuk, milyen hatással lesznek a nemrég piacra dobott új eszközök. De egyértelmű, hogy sürgősen lépni kell, és be kell tiltani a nyilvános helyeken történő reklámozásukat és használatukat, olyan szabályokat kell alkalmazni az összes ilyen eszközre, mint a hagyományos cigarettákra” – írta Arafat bejegyzésében, amelyhez egy, az elektromos cigaretták amerikai, középiskolai használatáról szóló CNN-cikket is mellékelt.

A romániai helyzetről ugyanakkor nem mellékelt semmilyen információt.

Hirdetés