Orbán Viktorral riogat egy román párt

A Mentsétek meg Romániát Szövetség politikusa szerint sűrűsödni fognak a román-magyar diplomáciai műbalhék.
Hirdetés

Ő Matei Dobrovie. Ő politikus. A Mentsétek meg Romániát Szövetség parlamenti képviselője, no meg a képviselőház külpolitikai bizottságának tagja. Dobrovie úr kielemezte a magyarországi országgyűlési választásokat és a Fidesz győzelmét. A következőkre jutott:

Orbán Viktor megpróbálja kiterjeszteni illiberális modelljét az egész régióra, és igyekszik Magyarországot az említett modell regionális vezérévé tenni. A nagy baj az, hogy Liviu Dragnea és Călin Popescu Tăriceani esetleg hajlik arra, hogy Romániát Magyarország és Lengyelország mellé lavírozza, miáltal eltávolítja a mioritikus hazát a német-francia magtól.

Továbbá: holtbiztos, hogy Orbán Viktor harmadik miniszterelnöki mandátuma újabb mesterségesen gerjesztett diplomáciai feszültségeket eredményez Romániával és az európai intézményekkel.

A továbbiakban Dobrovie úr elismétli a leckét: hogy Orbán Viktor mesterséges problematikával, a migránsveszéllyel kampányolt, táplálta a lakosság félelmét és elvonta a figyelmet a Fidesz-kormány tagjait érintő korrupciós botrányokról, illetve a gazdasági és kormányzási eredmények elégtelenségéről. Ja, a Soros György elleni kampányról sem feledkezik meg, amelyet, ugye, Romániában a PSD és szövetségesei is alkalmaztak, mégpedig az USR meg a civil társadalom ellen.

Dobrovie úr szerint Orbán Viktor Fideszének sikerült kisajátítani a szélsőséges Jobbik idegengyűlölő üzenetét, amelyhez egyenesen az orosz modellből merített ihletet. Orbán Viktor két mandátuma alatt a demokrácia sajnálatos módon károsodott Magyarországon és a folyamat a harmadik mandátummal természetesen nem áll le.

Hirdetés