Egymásra mutogatnak az illetékesek a Sepsi OSK meccsén felcsendült magyarellenes dal miatt

A stadion bemondója szerint a dalt tartalmazó adathordozót a székelyföldi csapat ellenfelének egyik vezetőjétől kapta.
Hirdetés

A Bukaresti Juventus labdarúgóklub ügyvezető igazgatója adta át a Voluntari-stadion bemondójának azt az adathordozót, amelyről magyarellenes dal csendült fel a Juventus és a Sepsi OSK hétfői bajnoki mérkőzésén – mondta kedden a bemondó.

Mint arról beszámoltunk, a Juventus nem rendelkezik az első osztályra hitelesített stadionnal, ezért játssza hazai mérkőzéseit a Voluntari pályáján.

Mihai Gheorghe szerint az adathordozó nem az övé, és nem is az FC Voluntari csapatáé, hanem Paul Terteleac, a Juventus ügyvezető igazgatója adta oda neki még a csapat első, Temesvárral játszott meccse előtt. Közlése szerint az adathordozón hazafias dalok voltak, de a korábbi meccsen nem jutottak el a magyarellenes nótáig.

Mint a Digi Sportnak kifejtette, sem ő, sem a Voluntari együttese nem hibázott, amint felcsendült a magyarellenes dallam, a Voluntari klubigazgatója, Ionuţ Bogaciu mintegy 15 másodperc múlva felhívta, és leállíttatta a zenét.

Hirdetés

Gheorghe sajnálatát fejezte ki az incidens miatt, és kijelentette: ő és a Voluntari is tiszteli az ellenfeleket és embertársait.

Mihai Gheorghe kijelentése annak fényében érdekes, hogy egy nappal korábban Paul Terteleac azt állította: a zenét a bemondó játszotta le, valószínűleg azért, mert nem a megfelelő adathordozót használta.
 

Hirdetés